כרטיסי הנחה בהולנד
טיול בהולנד, כמו בכל יעד אחר, מצריך מכם מחשבה על העלויות הצפויות. המטרה כאן ברורה: לצמצם כמה שניתן את מה שניתן להפחית. אחת הדרכים שערים תיירותיות רבות מציעות לצורך זה הוא כרטיסי ההנחה. למרות שלכל כרטיס יש חוקים משלו, העיקרון המרכזי הוא שהכרטיסים מציעים הנחה או כניסה חינם לאטרקציות הכלולות בהן (בחלק מהמקרים עם אפשרות לדילוג על התור). לצד זה מציעים הכרטיסים הטבות אחרות, דוגמת נסיעה חינם בתחבורה הציבורית או הנחות על בילויים. רוב הכרטיסים קצובים בזמן, כאשר משך הזמן הנבחר ישפיע כמובן על המחיר. בדרך כלל, ככל שעושים יותר דברים מה"תפריט" של הכרטיס כך הרכישה שלו הופכת לכדאית יותר.
אז אילו כרטיסי הנחה בהולנד ניתן לרכוש? מה כולל כל אחד מהם? ועד כמה זה בכלל כדאי? על כך ועוד בסקירה הבאה שהכנו עבורכם.
כרטיס I Amsterdam
רוב הטיולים להולנד כוללים גיחה בת מספר ימים לפחות לאמסטרדם, מעוז התיירות הבלתי מעורער של המדינה. במהלך הביקור בעיר צפויים להתנסות באטרקציות מהמגוון הרחב שלה, שיכולות להיות זולות יותר דרך כרטיסי ההנחה.
כרטיס מרכזי לתיירים המגיעים לעיר הוא I Amsterdam, הכולל:
- כניסה חינם או הנחה לחלק מהאטרקציות הבולטות של אמסטרדם, למשל המוזיאון לאמנות מודרנית סטיידליק Stedelijk Museum Amsterdam, בית רמברנדט Museum het Rembrandthuis, מוזיאון המדע נמו Science Center NEMO, גן החיות ארטיס Natura Artis Magistra , המוזיאון הימי הלאומי Nederlands Scheepvaartmuseum ועוד. לא נכללות בו חלק מהאטרקציות הפופולאריות האחרות, כמו בית אנה פרנק Anne Frankhuis או הרייקסמוזיאום Rijksmuseum.
- נסיעה חינם בתחבורה הציבורית של אמסטרדם -אוטובוס, מטרו וחשמלית (לא כל החברות)
- שייט אחד חינם בתעלות אמסטרדם
- כניסה לאטרקציות בסמוך לאמסטרדם: בעיר הארלם Haarlem, בכפרי הדייגים וולנדם Volendam, מרקן Marken וגם ב- Zaanse Schans.
- הנחות והצעות מיוחדות לבילויים באמסטרדם
- מפה מפורטת של העיר
את הכרטיס ניתן לרכוש לפרקי זמן של 24, 48, 72 או 96 שעות, בהתאם למספר האטרקציות מבין אלה המוצעות על ידו שאתם מעוניינים לחקור. לכן חשוב לעבור על רשימת האתרים ולראות שהם מתאימים לתכנית הטיול, וכמובן שהחיסכון שמקבלים דרך הכניסה חינם אליהם הופך את רכישת הכרטיס לכדאית. ברוב המקרים התשובה תהיה חיובית, אבל ממש לא בכולם. המחירים של הכרטיס לא מבוטלים: הכרטיס היומי עולה 60 יורו, כרטיס 48 שעות – 80 יורו, 72 שעות – 95 יורו, 96 שעות – 105 יורו (כל המחירים נכונים לשנת 2019).
את הכרטיס ניתן לרכוש מבעוד מועד דרך האינטרנט ולקבל משלוח לישראל – עבור מי שבוחר בדרך זו חשוב מן הסתם להזמין אותם מספיק זמן מראש כדי למנוע עיכובים לא נעימים שלא קשורים בו. אופציה אחרת היא לרכוש את הכרטיס אונליין ולאסוף אותו באחת מנקודות האיסוף בעיר: בתחנה המרכזית ובשדה התעופה סכיפהול. הדרך השלישית היא לרכוש אותו כשדה התעופה, בטוריסט אינפורמיישן, בחנויות ובנקודות בעיר המציעות אותו.
Holland Pass
כרטיס Holland Pass כמו שבטח הבנתם, כולל אטרקציות בהולנד כולה ולא רק באמסטרדם.
גם כאן הכרטיס מקנה כניסה חינם והנחות לאתרים שונים, אבל הקונספט מעט שונה. מי שרוכש את כרטיס הולנד מקבל פס ובו מספר כרטיסים על פי החבילה שבחר, הנחלקים לכרטיסי זהב ולכרטיסי כסף (האטרקציות השוות יותר הן בדירוג הזהב). בסך הכל מכסה הכרטיס אטרקציות כמו מוזיאון ואך גוך Van Gogh Museum, המוזיאון לאמנות מודרנית סטיידליק Stedelijk Museum Amsterdam, מוזיאון המדע נמו Science Center NEMO, גן החיות ארטיס Natura Artis Magistra , רייקסמוזיאום Rijksmuseum, הצינוק של אמסטרדם Amsterdam Dungeon, חוויית הייניקן Heineken Experience ואתרים נוספים באמסטרדם, גן החיות המפורסם (והמומלץ) של רוטרדם Rotterdam Zoo, מדורודאם Madurodam, גני קוקנהוף Keukenhof Gardens, קינדרדייק Kinderdijk, טירת דה האר באוטרכרט Castle De Haar ועוד. הוא מעניק נסיעה בתחבורה הציבורית, שייט (למשל בסירת הפנקייקים ברוטרדם De Pannenkoekenboot), סיורים שונים ועוד. יש כאן אטרקציות בהחלט מבוקשות, אבל לא את כל אתרי החובה של הולנד. שוב, השאלה היא מה אתם מחפשים ועד כמה המענה שהכרטיס מספק מתאים לכם.
על מנת להיכנס לאחד האתרים הכלולים בפס צריך לנצל את אחד מהכרטיסים, על פי הדירוג שלהם. לאחר שמנצלים את הכניסה חינם נותרים עם הנחות בגובה של כמה עשרות אחוזים לאתרים אחרים. כל הכרטיסים מקנים גם ספר הדרכה עבה (יותר מ-300 עמודים, באנגלית) על הולנד, כולל תמונות.
סליחה על ההפרעה… כאן טל וגיא :-)
נשמח לשלוח לך עוד מידע חשוב ואיכותי לתכנון הטיול להולנד, למשל:
– הסברים על כפרי נופש ואיפה כדאי ללון.
– לאן טסים ואיך מזמינים כרטיסים בקלות.
– אטרקציות, פארקי שעשועים ואתרים לביקור בכל הולנד.
– מידע על תקשורת ואפליקציות, השכרת רכב, ביטוח נסיעות ועוד.
– וגם הנחות מיוחדות, כדי שלא תשלמו הרבה ;-)
שלושת המסלולים המוצעים נכון להיום הם:
פס קטן (Small) – כולל כרטיס זהב אחד ושני כרטיסי כסף. מחיר 2019 – 45 יורו לאדם.
פס בינוני (Medium) – כולל שני כרטיסי זהב ושני כרטיסי כסף – 60 יורו לאדם.
פס גדול (Large) – כולל שלושה כרטיסי זהב ושלושה כרטיסי כסף – 72.5 יורו לאדם.
גם כאן אפשר לרכוש את הכרטיס דרך האינטרנט לפני שאתם נוחתים על אדמת הולנד. יש לו נקודות איסוף בערי הולנד השונות, כפי שמפורט באתר האינטרנט שלו.
כרטיס המוזיאונים Museumkaart
הולנד ידועה בהיצע רחב של מוזיאונים, העוסקים בכל נושא שאפשר לדמיין: אמנות, תרבות, היסטוריה, מדע, ספנות, רכבות, תיבות נגינה וגם סקס. מי שמתכנן להקדיש חלק משמעותי מהביקור שלו בעיר למוזיאונים יכול להצטייד בכרטיס MuseumKaart, באמצעותו ניתן להיכנס למאות מוזיאונים מההיצע של הולנד – גדלים וקטנים כאחד, מרכזיים לצד מוזיאונים למרחיקי לכת. שימו לב שהכרטיס הזה תקף ללא פחות מאשר שנה: זה לא רלוונטי לרוב התיירים, אלא בעיקר למי שמבקר בהולנד לתקופה ארוכה יחסית.. או פשוט מתכוון לחקור הרבה מוזיאונים במהלך הביקור שלו.
הכרטיס כולל בתוכו רבים מהמוזיאונים המבוקשים של הולנד, הן הסגורים והן הפתוחים: מוזיאון ואן גוך Van Gogh Museum, רייקסמוזיאום Rijksmuseum, מוזיאון הרכבות באוטרכרט Spoorwegmuseum, מוזיאון הטחנה בליידן Molenmuseum de valk, המוזיאון הפתוח בארנהיים Openluchtmuseum Arnhem, כנסיית אודה קרק באמסטרדם Oude Kerk והרשימה עוד ארוכה. תוכלו לרכוש את הכרטיס במוזיאונים עצמם (בחלק מהם לפחות), כאשר העלויות הן כ-65 יורו למבוגר וכ-32.5 יורו לילד (לשנה). בנוסף כ-5 יורו לתיקוף הכרטיס בכניסה הראשונה למוזיאון.
/
6 תגובות
תודה על המידע
באירופה ניתנים הנחות לנכים בכניסה למוזיאונים (ואפילו חינם).
מבין שבהולנד כלל לא
האם שמעת על החסכנות של ההולנדים? הם הכי חסכנים שיש
https://www.museumkaart.nl/
לא ניתן לרכוש כרטיס באינטרנט למי שלא נימצא באיחוד הארופאי,
האם יש דרך אחרת ?
היי. אין צורך לרכוש הכרטיס מראש. בהגיעכם למוזיאון הראשון תקנו שם את הכרטיס ותתקפו אותו במקום. כל המוזיאונים שמכבדים את כרטיס המוזיאונים MuseumKaart מוכרים את הכרטיס בקופת המוזיאון
כרטיס המוזיאונים Museumkaart