קניות באמסטרדם: אזורי הקניות, שווקים, טיפים והמלצות
אמנם אמסטרדם היא לא המקום שקופץ לכם בראש כאשר אתם חושבים על שופינג בחו"ל, אבל העיר מציעה חווית קניות מגניבה משל עצמה. הרחובות של הניווה זיידה שיוצאים דרומה מתחנת הרכבת דרך הדאם, הם הגראונד זירו של השופינג באמסטרדם.
- הראשון שבהם הוא הציר הנדיר של קאלברסטראט והניוונדייק. ציר זה חוצה את כל הניווה זיידה דרך הדאם, כולו מדרחוב אחד ארוך, עמוס וזוהר שמלא בבתי-כלבו, מסעדות, חנויות של רשתות בינלאומיות ועוד. הציר של הקאלברסטראט הוא אחד מצירי השופינג הטובים ביותר באירופה
- מעבר לשופינג, אמסטרדם מצטיינת בשווקים גם כן. בין אם שווקי "פשפשים", שווקי ענתיקות ושווקי מזון יומיומיים. שיא שווקי הפשפשים של העיר הוא כמובן יום המלך בסוף חודש אפריל. בחג לאומי זה כל העיר הופכת לשוק יד שנייה אחד תוסס
אנחנו ממליצים לכם לקרוא את המדריך שהכנו עבורכם ולדאוג להשאיר בארנק כמות מספקת של יורו, שיאפשרו לכם לחקור גם את ההיבט הזה של העיר.
אז איפה עושים קניות באמסטרדם?
כשמדברים על קניות, השאלה הראשונה שצריכה לעלות היא "איפה?".
- במקרה של קניות באמסטרדם, אפשר להצביע על שני רחובות מרכזיים בהם חוויית השופינג היא המלאה ביותר שיש. הרחובות (או למעשה מדרחובים) עונים לשם Kalverstraat ו-Nieuwendijk והם נמצאים בלב אמסטרדם, ממש בסמוך לכיכר דאם ולתחנה המרכזית בעיר. ברחובות אלה תמצאו אינספור אופציות לקניות, בין אם רשתות אופנה בינלאומיות או מקומיות, חנויות מותגים, חנויות לממכר מזכרות, חנויות כלי בית, סופרמרקטים ועוד – המחירים של המוצרים המוכרים יהיו בסטנדרטיים אירופאיים. פעמים רבות המחירים נוחים ביחס לישראל, אבל אל תצפו כאן למחירי חיסול
- כדאי מאד שתכירו גם את המתחם המקסים "תשעת הרחובות" De Negen Straatjes הנמצא אף הוא בלב העיר. מהמתחם יוצאים תשעה רחובות צדדיים בהם מרוכזים בתי עסק רבים
- באזור יורדאן Jordaan, (מידע נוסף בעמוד מיוחד שהכנו על רובע יורדאן) יש חנויות אותנטיות יותר, עם בתי עסק קטנים שמציעים לעיתים פריטים מיוחדים: גלריות, חנויות בוטיק, חנויות מתנות ועוד. המחירים כאן נוטים להיות נוחים יותר
את הסקירה אנחנו ממשיכים עם מרכזי קניות באמסטרדם, שמרכזים המוני חנויות בכל תחום ומהווים גם מפלט ממזג האוויר בימים גשומים.
- קניון Magna Plaza, הממוקם ברובע החדש, כולל שלוש קומות עמוסות בחנויות אופנה של רשתות בינלאומיות ומעצבים הולנדיים, חנויות תכשיטים, חנויות מתנות, חנויות אלקטרוניקה וכן מסעדות ובתי קפה. המחירים לא בהכרח נוחים, אבל המגוון רחב והמבנה עצמו בולט ביופי שלו.
- דה ביאנקורף de Bijenkorf היא למעשה חנות כלבו עצומה בגודלה, הנמצאת בסמוך לכיכר דאם. לא תמצאו בה רשתות מוכרות, אבל בהחלט תוצרת איכותית בתחומי אופנה, קוסמטיקה, כלי בית, טכנולוגיה, צעצועים ועוד. המחירים גבוהים, אך ניתן לשוטט כדי לספוג את האווירה ולשבת בבית הקפה המשקיף אל הכיכר ההומה.
בכל מקרה ומקרה, דעו לכם שיש מועדים בהם המחירים באמסטרדם יורדים פלאים, ומכאן שאפשרות השופינג הופכת למוחשית יותר. בסוף דצמבר או יולי תוכלו למצוא בחנויות העיר הנחות רבות, בגובה של עשרות אחוזים.
השווקים של אמסטרדם
אלה שמחפשים חוויית קנייה הנחשבת לאותנטית יותר, ולרוב גם זולה יותר, ישמחו לדעת על ההיצע של שווקים באמסטרדם.
סליחה על ההפרעה… כאן טל וגיא :-)
נשמח לשלוח לך עוד מידע חשוב ואיכותי לתכנון הטיול להולנד, למשל:
– הסברים על כפרי נופש ואיפה כדאי ללון.
– לאן טסים ואיך מזמינים כרטיסים בקלות.
– אטרקציות, פארקי שעשועים ואתרים לביקור בכל הולנד.
– מידע על תקשורת ואפליקציות, השכרת רכב, ביטוח נסיעות ועוד.
– וגם הנחות מיוחדות, כדי שלא תשלמו הרבה ;-)
- שוק מרכזי ותוסס במיוחד בעיר הוא שוק אלברט קאופ Albert Cuyp Market בו אינספור דוכנים ואף חנויות, ששומרים על רמת מחירים נוחה. בשוק הזה האיכות נוטה להיות גבוהה, כשהמוצרים הם מכל הסוגים וברמות תקציב שונות. יש להדגיש כי רוב המבקרים בשוק אינם תיירים אלא תושבים מקומיים, אך ייתכן מאד שבמידה רבה בכך טעון סוד הקסם שלו. מומלץ פחות לבקר בשוק בשעות הצהריים, בהן הוא עמוס וצפוף יחסית. שימו לב שהשוק אינו פועל בסוף השבוע ובימי ראשון
- שוק הפשפשים של ווטרלופליין Waterlooplein Market נחשב למפורסם אפילו יותר. השוק הזה מציע עבורכם מאות רבות של דוכנים שמציעים עבורכם באמת הכל מהכל: מזון על סוגיו (פירות, ירקות, דגים, בשר, ממתקים ועוד), ריהוט, ביגוד, מתנות, יצירות אומנות ועוד. הפריטים שאינם אכילים הם מיד שנייה בחלקם הגדול, כשהתוצאה של כך היא מחירים נוחים מכל אלטרנטיבה אחרת בעיר. שוק פשפשים קטן יותר הוא Noordermarkt, הנמצא ברובע יורדאן ומציע פריטים המשתנים בהתאם לימי השבוע השונים
- שוק מיוחד ויפה מאד הוא שוק הפרחים, ה-Bloemenmarkt. הייחודיות של השוק הזה היא שמגוון הפרחים הרחב והצבעוני שבו נמצא ממש על המים, בסירות, מה שהופך את הביקור בו למיוחד. למרות שזהו לא שוק צף במלוא מובן המילה – כי הרי הסירות הן סטטיות – ביקור בו הוא יופי של חוויה אפילו אם אתם לא בהכרח מעוניינים לרכוש פרחים. בסביבה יש מספר בתי קפה בהם ניתן לשבת, ללגום קפה, לאכול קינוח מקומי ולהשקיף על כל היופי הזה.
- שוק הפשפשים הכי מגניב באמסטרדם הוא הנורדרמרקט Noordermarkt אולי שוק הפשפשים המוביל באמסטרדם. השוק החל את דרכו בחצר סביב הנורדרקרק שברובע יורדאן באמצע המאה ה-17. סביב הכנסייה, התקיים השוק המרכזי של הרובע שבו התגוררו בעוני הפועלים הפשוטים של ענף הספנות ההולנדי המפואר. בהתאם למסורת, בכל יום שני הרחובות סביב הכנסייה מתמלאים בדוכנים בהם מוכרים בגדים יד שנייה, מצעים, בדים וגם קצת וינטג'. השוק של היום נמתח לאורך כל רחוב וסטרסטראט Westerstraat עד ה-Lijnbaansgracht. בשבת נערך שוק ציפורים קטן בסמוך לכנסייה, שבמשך היום הופך לשוק של מזון בריאות.
קניות זולות במרחק נסיעה
העצה האחרונה שלנו אליכם, התיירים המעוניינים להוזיל את עלויות הקניות באמסטרדם, היא לדעת שבמרחק נסיעה קצר מאד – כ-12 דקות ברכבת – נמצא מקום שלדעת רבים הוא אטרקטיבי יותר לקניות מאשר אמסטרדם עצמה. העיירה זנדאם Zaandam מציעה עבורכם שדרת קניות מדהימה, ממש עם הירידה מהרכבת (פשוט הולכים אחרי כולם). בזנדאם לא מעט חנויות מותגים שוות ורשתות גדולות, בהם תוכלו לרכוש פריטי אופנה, מוצרי אלקטרוניקה, מזכרות, מוצרי קוסמטיקה וטיפוח, צעצועים, כלי מטבח ועוד. בין השמות שתמצאו כאן: Primark (חנות בגדים מומלצת ודי זולה), H&M, Hema, C&A, New Yorker ועוד רבים וטובים.
מעבר לעובדה שהשיטוט ברחובות היפים ובמרכזי הקניות של זנדאם הוא חוויה בפני עצמה, נראה שהיא מספקת תמורה טובה יותר לכסף שלכם מאשר אמסטרדם. אם יש לכם כמה שעות פנויות פה ושם, או במידה וחשקה נפשכם בחוויית שופינג מלאה, אנחנו ממליצים לכם לקפוץ לזנדאם.
מידע כללי מועיל על שופינג באמסטרדם
כשמבצעים קניות באמסטרדם צריך לזכור מספר דברים חשובים. ראשית, שעות הפתיחה של החנויות די מוגבלות. החנויות נפתחות לרוב בסביבות השעה 9:00 או 10:00 בבוקר ונסגרות בערך ב-18:00 (למעט ימי חמישי בהן השעות הן לרוב ארוכות יותר). יוצאים מכלל זה חנויות גדולות ובתי כלבו למיניהם, שפועלים עד שעות מאוחרות יותר גם בימים "רגילים" וכן פתוחות בימים בהם החנויות הקטנות אינן פעילות. אל אם אתם מעוניינים לערוך קניות ולשלב אותן במהלך הטיול בעיר, קחו את זה בחשבון. בכל מקרה מומלץ שלא לבנות על קניות בימי ראשון או בבקרי ימי שני, בהם החלק הארי של העסקים בעיר סגורים.
בהולנד, בדומה ליעדים אחרים בעולם, ניתן לקבל החזר מע"מ. במקרה שלנו, מי שאינו משתייך לאיחוד האירופי – כלומר, תייר ישראלי – יכול לבקש את ההחזר במידה והוא ביצע רכישה בסכום של יותר מ-50 יורו בחנות אחת. כל שעליכם לעשות הוא לבקש במעמד הקנייה קבלה מפורטת, בה רשום מטבע הדברים סכום המע"מ. בשדה התעופה בעיר, בדרך לישראל, יש להציג הן את הקבלות והן את המוצרים עצמם (חשוב מאד, כי רבים אורזים אותם במזוודה ולאחר מכן מבזבזים זמן יקר בניסיון לאתר אותם). הפקידים בוחנים את העסקאות ובמידה והן מתאימות לתנאים, מביאים טופס החזר חתום. עם הטופס הזה ניגשים לסניפים של Global Refund בשדה התעופה סכיפהול – הם פתוחים רק עד שעות הערב – ומקבלים את ההחזר.
תגובה אחת
מבקש לקבל הצעה לטיול באמסטרדאם למשך כ-5 שעות בתוך העיר . מגיע לעיר בקרוז ויורד מהספינה למשך מספר שעות. תודה.