מידע כללי, טיפים על אמסטרדם ועצות מועילות בנושא מזג אוויר, תחבורה, עלויות ועוד
כל מי שעורך טיול לאמסטרדם רוצה לדעת כיצד הוא יוכל למקסם את השהות שלו בעיר, לחסוך בזמן וכמובן שגם בכספים. אם אתם מחפשים טיפים לאמסטרדם, כמו גם מידע כללי שחשוב לדעת על העיר, הגעתם למקום הנכון. אנחנו נציג עבורכם את כל המידע הרלוונטי לתיירים מגיעים לאמסטרדם, בין אם מזג האוויר, העלויות, התחבורה וכן הלאה. בסוף הקריאה, תהיו כבר מוכנים לחלוטין לקראת הטיול בעיר.
מזג אוויר באמסטרדם (או: מתי להגיע לעיר?)
טיפים לאמסטרדם חייבים להתחיל עם אחת השאלות המרכזיות ששואלים עצמם אנשים המתכננים טיול באמסטרדם נוגעת למזג האוויר הצפוי בעיר. לאמסטרדם יש דימוי קריר יחסית, כיאה ליעד אירופאי, אך המציאות היא שטיול בה אפשרי (כמעט) בכל ימות השנה. לכל עונה יש חוקים משלה, כפי שתראו מיד:
- הקיץ (יוני-אוגוסט) נחשב לעונה מוצלחת מאד לטיול בעיר. הטמפרטורות גבוהות אך לא נוטות להיות מעיקות יותר מדי, כך שחום יולי-אוגוסט הופך לנסבל יותר. לפעמים יש גם גשם. השקיעה המאוחרת של השמש "מאריכה" את הימים, פלוס משמעותי גם כן. מנגד, צריך לקחת בחשבון שהעיר צפופה בתקופה זו (תורים ארוכים משתרכים לאתרים מובילים שלה) וגם המחירים גבוהים יחסית.
- הסתיו (ספטמבר-נובמבר) מציע טמפרטורות נוחות לא פחות, כאשר הימים נעימים אך הערבים קרים. מזג האוויר בתקופה זו של השנה נוטה להיות צפוי אפילו פחות. המחירים סבירים ומספר התיירים בעיר אינו אסטרונומי. המלצה מועילה למגיעים לאמסטרדם בתקופה זו היא להתלבש בשיטת השכבות.
- החורף (דצמבר-פברואר) הוא קר באמסטרדם, לפעמים אפילו קר מאד, עם טמפרטורות המגיעות פעמים רבות עד מתחת לאפס. יותר משליש מימי החורף הם גשומים, כשלעיתים יש שם שלג. כתוצאה מכל אלה אנחנו פחות ממליצים לבקר בעיר
בתקופה זו, גם אם היא ריקה יחסית וזולה. - האביב (מרץ-מאי) מאופיין בעליית טמפרטורה ביחס לחודשי החורף, כשהטמפרטורות נעימות עד קרות: הממוצע הוא כ-12-14 מעלות. תקופה זו מזכירה במידה לא מבוטלת את הסתיו.
לכל תייר המבקר באמסטרדם יש את ההעדפות שלו לגבי מזג האוויר. אנחנו בכל מקרה ממליצים מאד לבדוק מהן הטמפרטורות הצפויות בעיר בתקופת הביקור שלכם, או אפילו מדי יום ביומו כשאתם נמצאים כבר בעיר. בדיקה כזו תאפשר לכם להיערך בהתאם. עצה מועילה נוספת: באמסטרדם עשוי לרדת גשם בכל עונות השנה, ולכן מומלץ להיערך מראש לכל תרחיש ולהסתובב עם מטריה בתיק תמיד.
שעון אמסטרדם
אזור הזמן של אמסטרדם הוא GMT+2, כלומר שעה אחרי ישראל.
טלפון
קידומת הטלפון של הולנד היא 31, ושל אמסטרדם 20.
עלויות טיול באמסטרדם
המטבע המקומי באמסטרדם מאז שנת 2002 הוא יורו. ככלל, העיר אינה הזולה ביותר שתמצאו, אפילו באירופה. מחירי האטרקציות התיירותיות המרכזיות לא מבוטלים ועשויים להגיע גם לכ-20 יורו לכרטיס – בביקור זוגי או משפחתי הסכומים המצטברים עלולים להיות גבוהים. מחירי הלינה בעיר משתנים בהתאם לדרגת המלון ולמיקום שלו (ראו פירוט על איזורי לינה והתמצאות באמסטרדם). בגדול, יש באמסטרדם אזורים בהם ניתן למצוא לינה נוחה במחיר נוח, ולעומתם כאלה שנחשבים ליקרים יותר ולא מספקים בהכרח תמורה ראויה למחיר הגבוה המשולם.
באמסטרדם יש לא מעט דברים שניתן לעשות בחינם, גם אם על רוב המוזיאונים והאתרים ההיסטוריים כן תצטרכו לשלם. הפארקים של אמסטרדם, ובראשם פארק וונדל Vondel Park, מציעים הליכה רומנטית, מנוחה ופעילויות ללא תשלום או בתשלום מינימלי. מנגד, אפשר להתרשם מרובע החלונות האדומים, אחד הסמלים של אמסטרדם, תוך שיטוט לילי ברחובות הרובע. מדובר בעיר שנוח מאד להכיר דרך הרגליים, כך שבהרבה מקרים תוכלו לחסוך דרך ההתניידות הרגלית. לכך ניתן להוסיף פעילויות הנערכות ללא תשלום ברחבי העיר, בעיקר בחודשי הקיץ, כולל מופעים מוזיקליים.
דרך נוספת להוזיל את העלויות היא רכישה של כרטיסי הנחה, כאשר יש באמסטרדם שלושה סוגים עיקריים של כרטיסים. אלה מציעים הנחה או כניסה בחינם לאטרקציות מסוימות, לצד הטבות אחרות (לעתים נסיעה חינם בתחבורה הציבורית). הכנו באתר סקירה מקיפה על כרטיסי ההנחה של אמסטרדם.
תחבורה באמסטרדם
אמסטרדם היא לא המקום בו מומלץ לכם להשכיר רכב. העיר עצמה אמנם נוחה להתניידות, אך הרחובות צרים ולא תמיד ברורים, מציאת חנייה היא אתגר (וגם יקרה) וחלות לעיתים תקנות שהתיירים לא מכירים. אנחנו ממליצים להיעזר בתחבורה הציבורית המפותחת והיעילה מאד של אמסטרדם. רוב התיירים מעדיפים לנוע בעיר באמצעות הרכבת החשמלית (Tram), אשר 15 הקווים שלה מכסים את העיר בצורה ראויה. המטרו של אמסטרדם מונה ארבעה קווים, כשבניגוד מסוים לשמו רוב הנסיעה בהם נעשית דווקא מעל פני הקרקע. המטרו מתאים בעיקר למי שמעוניין להגיע לפרברי אמסטרדם, כאשר החלק הארי של התיירים לא עונים על ההגדרה הזו. האוטובוסים של אמסטרדם פועלים בקווים פחות או יותר מקבילים לרכבת החשמלית. הם יהיו שימושיים במידה ניכרת בשעות לילה, עם מספר קווי לילה מוצלחים. מוניות פחות רלוונטיות לתיירים באמסטרדם, מאחר והן לא בהכרח נמצאות בכמויות מסחריות ולא נוהגות לעצור לאנשים שלא הזמינו אותן מראש.
סליחה על ההפרעה… כאן טל וגיא :-)
נשמח לשלוח לך עוד מידע חשוב ואיכותי לתכנון הטיול להולנד, למשל:
– הסברים על כפרי נופש ואיפה כדאי ללון.
– לאן טסים ואיך מזמינים כרטיסים בקלות.
– אטרקציות, פארקי שעשועים ואתרים לביקור בכל הולנד.
– מידע על תקשורת ואפליקציות, השכרת רכב, ביטוח נסיעות ועוד.
– וגם הנחות מיוחדות, כדי שלא תשלמו הרבה ;-)
באמסטרדם תחנת רכבת בה ניתן להיעזר כשמגיעים לעיר בפעם הראשונה משדה התעופה, או לחלופין כשמעוניינים לעשות טיול יום עצמאי מחוץ לאמסטרדם. יש אנשים שמשתמשים ברכבת גם לנסיעות בתוך אמסטרדם, כאשר היא עוברת בשתי קצוות העיר, אך ההתרשמות שלנו היא שהטראם נוח ויעיל הרבה יותר. התעלות של אמסטרדם מאפשרות שייט לא רק למטרות תיירותיות – אטרקציה מומלצת מאד – אלא גם כאמצעי התניידות. יש קווים מוצלחים של סירות, למשל של Museum Line, שמגיעים לרוב המקומות החשובים בעיר (או לפחות קרוב אליהם). הבעיה היא שהתדירות נמוכה, כך שאנחנו לא ממליצים להתבסס על זה באופן מוחלט. אפשר לעשות הפלגה אחת או שתיים בשביל החוויה.
אמסטרדם ידועה בהעדפה של התושבים שלה לרכיבה על אופניים, כך שבמהלך טיול בעיר גם אתם יכולים להצטרף למגמה. מומלץ להתנסות בהשכרת אופניים ליום או לשעות מוגדרות ולהגיע באמצעותן למקומות שונים בעיר. יש בה המון נתיבים לאופניים, כשאפילו צמתי הכבישים כוללים שילוט ורמזורים לאופניים. חשוב להשכיר אופניים מחנות אמינה ולשמור עליהם מכל משמר.
אם אתם רוצים לצאת מאמסטרדם ולבקר באזורים אחרים של הולנד הנמצאים במרחק נסיעה, האופציה של השכרת רכב פתאום הופכת ללגיטימית. הרכב יאפשר לכם לנהוג בכבישים נוחים ומפותחים, לחסוך זמן, ובעיקר – להגיע לאן שאתם רוצים מתי שאתם רוצים, ללא תלות בתחבורה הציבורית של הולנד שלעתים היא די מוגבלת (להבדיל מאמסטרדם עצמה).
אינטרנט
בעיר עמוסת מקומות בילוי, זה לא ממש קשה למצוא מסעדות או בתי קפה באמסטרדם בהם אינטרנט אלחוטי לשימושם של הסועדים. לשימושכם רשימה של עמדות אינטרנט אלחוטי חינם בעיר, כשגם במהלך שיטוט ברחובות העיר תוכלו לדעת בדיוק היכן יש אינטרנט אלחוטי – בעיקר בגלל שהחנות תבליט זאת לרוב בשלט בולט (כי אינטרנט מושך הרי תיירים).
אופציה אחרת, למי שרוצה להיות עם אינטרנט זמין גם מחוץ למקומות הבילוי, היא לרכוש חבילה סלולרית של שיחות, הודעות וגלישה באינטרנט מהארץ, באמצעות ספקיות הסלולאר השונות. בישראל ניתן לרכוש כרטיסי SIM בינלאומיים, שתקפים גם בהולנד. באמסטרדם לא חסרות חנויות בהן תוכלו לרכוש כרטיסי SIM מקומיים, במחיר שלא אמור לעלות על כ-15-25 יורו (עבור כשניים עד שלושה ג'יגה בייט של גלישה).
יש מספר חברות סלולריות גדולות בהולנד – Vodafone, KPN, , Lebara Telfort או T-Mobile, עם אינספור חנויות בעיר בהן ניתן לרכוש את החבילה. את הכרטיס תוכלו כמובן לרכוש גם בשדה התעופה. המלצה בה נתקלנו מספר פעמים היא לרכוש SIM של Lebara בחנות בשם Ako Books & Travel, בעיקר בגלל שבה תקבלו את הכרטיס עצמו בחינם.
עוד כמה טיפים לאמסטרדם..
להלן כמה עצות חשובות אחרות במהלך טיול באמסטרדם:
- תיירים שאינן ממדינות איחוד האירופי, ביניהם כמובן ישראלים, יכולים לקבל החזר מע"מ על רכישות בסכום של 50 יורו ומעלה ברכישה אחת. מידע נוסף תמצאו בעמוד שלנו על קניות באמסטרדם.
- המרת כספים אפשרית בשלל נקודות ברחבי העיר, כולל עסקים להמרת כספים, בנקים, משרדי תיירות ועוד. העמלה משתנה בין המקומות השונים, ולכן אנחנו ממליצים להשוות בין מספר גופים פיננסיים לפני ביצוע ההמרה.
- באמסטרדם מקבלים כרטיסי אשראי, אך לעתים יש סכום מינימלי של רכישה. ההולנדים לא מתים על כרטיס אמריקן אקספרס, שלא תמיד מתקבל.
- ברוב המסעדות מכניסים את הטיפ למחיר הארוחה.