אטרקציות בעקבות האוכל בהולנד

יש יעדים בעולם שאחד מסימני ההיכר שלהם הוא המטבח המקומי המשובח: חשבו למשל על המטבח האיטלקי או הצרפתי. ביעדים אלה מומלץ לכל מי שמגיע לא להסתפק בטעימת האוכל במסעדות ובמלון, אלא לצאת למסע בעקבות המקורות של האוכל, ההשפעות התרבותיות שלו וכן הלאה. כאן כבר עולה שאלה חשובה מאד בהקשר של הולנד: האם רצוי לצאת למסע קולינרי כשמגיעים להולנד?

שוק הגבינות של גאודה
שוק הגבינות של גאודה

התשובה לשאלה הזו לא פשוטה. לכאורה, המטבח ההולנדי לא ידוע באיכות שלו ברחבי העולם (יש שיגידו שלא בצדק). מאכלים כמו המאכל הלאומי סטאמפוט Stampot לא בהכרח מוכרים, כשגם הגרסאות המקומיות למרק אפונה או דגי ההרינג לא בהכרח נתפסים כמאכלי גורמה. דווקא הפינוקים ההולנדיים המשלימים כמו הגבינות, הצ'יפס או הפנקייקים נחשבים לפופולאריים. בכל זאת, מכיוון שאם מחפשים יש היצע של מאכלים הולנדיים משובחים, וגם על רקע העובדה שהם מחוברים להיסטוריה ולתרבות ההולנדית, אנחנו ממליצים לכם כן להתנסות ולבחור בטעימות ובאטרקציות של ועל אוכל.

 

סיורים וסדנאות

סיורים קולינריים הפכו לטרנד משמעותי בעולם בשנים האחרונות. במדינה תיירותית כמו הולנד, ובטח בעיר כמו אמסטרדם, לא חסרים סיורים מהקטגוריה הזו.

יש סיורים כלליים המתמקדים במספר מנות ועוברים בשווקים ובמוקדי האוכל, כשאופציה מומלצת אחרת היא להתארח בבית משפחה מקומית לארוחה שלמה מ-א' ועד ת'. ניתן למצוא סיורים המתמקדים במאכל מסוים, כמו גבינות, או סיורי אלכוהול שמתאימים לצעירים.
הסיורים כוללים הסבר על אופן הכנת המאכלים או משקאות, התייחסות להיבטים התרבותיים שלהם, וכמובן שגם טעימות. אפשר לציין בהקשר הזה באמסטרדם את חוויית הייניקן Heineken Experience סיור במבשלת הבירה המפורסמת הכולל הסברים על אופן ההכנה שלה ומספר כוסות בירה הנלגמת בשלבים השונים של הסיור. צ'יפס כבר אמרנו.
רשת צ'יפסיקינג מפעילה 4 סניפים באמסטרדם. צמוד לכיכר הדאם נמצאת הצ'יפסריה האהובה עלינו: Chipsy King Damstraat 8.

חווית הייניקן
חווית הייניקן באמסטרדם

מי שרוצה ללמוד איך להכין את המאכלים המסורתיים יוכל להשתתף בסדנאות אוכל בהולנד, הזמינות בעיקר בערים הגדולות. בסדנאות אלה מכינים מאכלים הולנדיים או אפילו ארוחות שלמות, כשבדרך כלל יוצאים עם כמה מתכונים הביתה.

 

שווקים

שווקים מגלמים בתוכם פעמים רבות את האותנטיות במיטבה. בכל רחבי העולם, בהמשך לכך, אנחנו מוצאים שווקים מתויירים מאד (חלקם מצליחים להישאר אותנטיים וחלקם לא). גם בהולנד יש מספר שווקים ראויים לאזכור. באמסטרדם יש כמה שווקים חביבים מאד, למשל שוק אלברט קאופ Albert Cuypmarkt בו יש ייצוג נכבד למזון.
השווקים האלה מתחברים עם תרבות אוכל הרחוב הנפוצה מאד בהולנד.

הטיפים השווים באמת נמצאים במיילים...

סליחה על ההפרעה… כאן טל וגיא :-)
נשמח לשלוח לך עוד מידע חשוב ואיכותי לתכנון הטיול להולנד, למשל:
– הסברים על כפרי נופש ואיפה כדאי ללון.
– לאן טסים ואיך מזמינים כרטיסים בקלות.
– אטרקציות, פארקי שעשועים ואתרים לביקור בכל הולנד.
– מידע על תקשורת ואפליקציות, השכרת רכב, ביטוח נסיעות ועוד.
– וגם הנחות מיוחדות, כדי שלא תשלמו הרבה ;-)

שוק הגבינות באלקאמר
שוק הגבינות באלקמאר

שוק נוסף הראוי לאזכור הוא שוק הגבינות באלקמאר Alkmaar Cheese Market שפועל כל יום שישי משעות הבוקר ושעות הצהריים מאז שנת 1622. בשוק זה ניתן להתוודע באופן מלא להליך המכירה המסורתי של הגבינות ההולנדיות המפורסמות: הצבה של כ-2,500 כיכרות גבינה בסדר מופתי, פעולות השקילה של הגבינות, המסחר וכדומה. בכל אותו זמן ה"שחקנים" בשוק לבושים בלבוש הולנדי מסורתי, מה שתורם להרגשה של המסע במנהרת הזמן. באלקמאר יש גם מוזיאון בירה נחמד.

בימי רביעי נוכל לבקר בשוק הגבינות של אדם Edam, שוקי גבינות נוספים שמתקיימים  רק בקיץ בימי חמישי הם שוק הגבינות חאודה Gouda Kaasmarkt (בהולנדית אומרים חאודה ולא גאודה) ושוק הגבינות של הורן Hoorn Kaasmarkt.

טיפ: אם אתם מבקרים ביולי-אוגוסט בהולנד. תכננו את היום של "כפרי הדייגים" שמצפון לאמסטרדם לאחד מימי רביעי-חמישי-שישי.

  • רביעי תתחילו בשוק הגבינות של אדם Edam
  • חמישי תתחילו בהורן Hoorn
  • אם בשישי אז הבחירה תהיה להתחיל את היום באלקמאר Alkmaar

לאחר שוק גבינות ססגוני זה או אחר, סעו לזנסה-סחנס Zaanse Schans ותסיימו בפולנדם (וולנדם) Volendam.

בית הקפה שבואך
בית הקפה שבואך

 

מִגְבָּנות

אם בגבינות עסקינן, בטיול בהולנד מומלץ לבקר לפחות במִגְבָּנָה אחת בה ניתן ללמוד על האומנות אופן הכנת הגבינות – מיותר לציין שגם כאן יש טעימות.
בכפרים ההולנדיים יש מגוון רחב של מגבנות שאפשר לבקר בהן. בזאנסה סכאנס, מעין שילוב בין כפר אותנטי לבין מוזיאון פתוח, יש מגבנה מפורסמת Cheese Farm Catharina Hoeve המגבנה מציעה הסברים על אופן הכנת הגבינות המשובחות היוצאות משם (כולל גבינת הגאודה המפורסמת), טועמים מהגבינות המוכנות במקום ורוכשים גבינות מייצגות למלון או הביתה.

מי שמגיע לכפר הדייגים וולנדם יכול לבקר במפעל הגבינות Cheese Factory Volendam המשלב סיור במחלבה, התבוננות באוסף רחב של גבינות ובסוף הסיור טעימות. בחלק מהמוזיאונים הפתוחים המרכזיים של הולנד – למשל המוזיאון הפתוח בארנהיים – מתוודעים גם כן לאופן ההכנה של הגבינות באמצעות הדרכות על ידי רפתנים או שחקנים המגלמים אותם. בחלק מהמקרים מתנסים המשתתפים בתהליך.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *