מידע כללי – מזג אוויר, תכנון, טיסות ועוד
במהלך השנים הבינו יותר ויותר ישראלים כי הולנד מציעה יותר מאשר את אמסטרדם Amsterdam בלבד. כתוצאה אנחנו רואים מגוון רחב של מסלולים שישראלים בוחרים בהם, שכוללים גם את הערים הגדולות האחרות רוטרדם Rotterdam, האג Den Haag או אוטרכט Utrecht, האזורים הכפריים, המוזיאונים הפתוחים ואפילו אתרי הטבע. המשמעות היא שיש וריאציות שונות של מסלולי טיול בהולנד, יחד עם לא מעט דברים שצריך לקחת בחשבון בשלבי התכנון השונים.
אם אתם מתכננים טיול בהולנד ולא יודעים איך להתחיל ומה לעשות, כדאי שתקראו את הסקירה הבאה.
מזג האוויר בהולנד
כמו בכל יעד, אתם צריכים לשאול את עצמכם (ולפעמים גם את האינטרנט) מתי הכי כדאי להגיע לאמסטרדם. מזג האוויר צפוי להשפיע על אפשרויות הטיול שלכם, הצפיפות באתרים וכמובן שגם המחיר של הטיסות, המלונות ולפעמים גם האטרקציות.
המאפיינים העיקריים של עונות השנה בהולנד הם:
- קיץ (יולי-אוגוסט) – מזג האוויר נוטה להיות חם, אבל בדרך כלל לא חם מדי כך שאפשר לטייל ברגל. בקיץ כמעט בכל שבוע יתכן גשם לכל היום או לשעה בלבד ועל כן יש להתלבש בהתאם. בנוסף יש בקיץ ימים "ארוכים" יחסית. הבעיה היא צפיפות התיירים באזורים המתוירים של הולנד ועלייה של המחירים.
- סתיו (ספטמבר-נובמבר) – נוח באופן כללי לטיול בהולנד, אם כי צריך לקחת בחשבון שמזג האוויר עלול להיות הפכפך ובשעות הערב נוטים להיות קרים – לכן מומלץ לארוז בגדים מכל הסוגים. הצפיפות בסתיו היא נמוכה יחסית והמחירים נוחים.
- חורף (דצמבר-פברואר) – החורף בהולנד עלול להיות קר, עם טמפרטורות הנושקות לאפס או יורדות מתחת לאפס ולעתים סופות או אפילו שלג וסגירה של חלק מאתרי התיירות. לכן החורף פוטנציאלי לשבש מעט את הטיול, במיוחד אם הוא כולל יותר מאשר את אמסטרדם בלבד. לדעתנו מומלץ לבקר בתקופות האחרות. מבחינה כלכלית המחירים יכולים להיות זולים עד זולים מאד, כשברוב אתרי התיירות אין צפיפות.
- אביב (מרץ-מאי) – רבים סבורים שחודשי האביב הם אופטימליים לטיול בהולנד. הטמפרטורות סבירות, אם כי גם כאן עלול להיות קר בערבים ולא צפוי במשך היום. היתרון הוא שהולנד פשוט מרהיבה בחודשים אלה, גם בשל פריחת הצבעונים. הצפיפות באתרי התיירות בינונית והמחירים ממוצעים.
שימו לב שכמו בכל יעד אחר, מזג האוויר בהולנד משתנה בהתאם לאזורים השונים של המדינה. מכיוון שמדובר במדינה קטנה, השינויים האלה לא אמורים להיות דרסטיים. בכל מקרה מומלץ שתבררו מה מזג האוויר הצפוי בהתאם למסלול הטיול, על פי הממוצעים השנתיים, וגם ככל שהוא מתקרב.
שעון הולנד
אזור הזמן של הולנד הוא GMT+2, כלומר, שעה אחרי ישראל.
טלפון
קידומת הטלפון של הולנד היא 31. לערים יש קידומות ספציפיות: אמסטרדם (Amsterdam (20 האג (70) Den Haag, אוטרכט (30) Uttrecht, רוטרדם (10) Rotterdam ועוד.
עלויות טיול בהולנד
בהולנד משתמשים במטבע האירו מאז שנת 2002. מכיוון שמדובר במדינה מערב אירופאית, אתם לא יכולים לצפות למציאות גדולות יותר מדי. המחירים של הלינה והאטרקציות הם ממוצעים ומעלה במונחים אירופאים, אם כי ברור שיש הבדל בעלויות בין הערים או האזורים השונים: אמסטרדם ויתר הערים המתוירות נוטות להיות יקרות יותר מאשר האזורים הכפריים והאותנטיים יותר של המדינה.
החדשות המעודדות הן שיש דרכים שונות להוזיל את הטיול שלכם, כפי שהצגנו עבורכם במדריך נפרד. אתם יכולים להתפשר במקום הלינה או בדירוג שלו, להכין ארוחות באופן עצמאי עם מוצרים שאתם קונים בסופרמרקט ובמחירים זולים מהארץ, במידה ושוכרים רכב, לבחור ברכב בעל תיבת הילוכים ידנית וקטן יחסית (חשוב גם בחניה) וכדומה.
סליחה על ההפרעה… כאן טל וגיא :-)
נשמח לשלוח לך עוד מידע חשוב ואיכותי לתכנון הטיול להולנד, למשל:
– הסברים על כפרי נופש ואיפה כדאי ללון.
– לאן טסים ואיך מזמינים כרטיסים בקלות.
– אטרקציות, פארקי שעשועים ואתרים לביקור בכל הולנד.
– מידע על תקשורת ואפליקציות, השכרת רכב, ביטוח נסיעות ועוד.
– וגם הנחות מיוחדות, כדי שלא תשלמו הרבה ;-)
בגזרת האטרקציות, יש מספר כרטיסי הנחה בהולנד. אמנם הם לא זולים כשלעצמם, אבל למי שמתכוון לנצל אותם עד תום – ללכת למקומות או לאתרים שמכוסים בכרטיס – יכולה להסתתר הנחה. מומלץ לברר האם ישנן הנחות למשפחות או לעומדים בתנאים מסוימים (סטודנטים וכדומה).
תחבורה בהולנד
גם כאן יש הבדלים בין הערים השונות של הולנד. ניתן לטעון שהמעבר בין הערים הוא יחסית נוח בזכות רשת הרכבות היעילה של הולנד, שמכסה את רוב אזורי המדינה ומגיעה גם למדינות הסמוכות (אם חשבתם לעשות טיול המשלב מספר מדינות). בתוך הערים אמצעי התחבורה מגוונים. ברובן התחבורה הציבורית בהחלט מוצלחת. אמסטרדם נמצאת מהבחינה הזו בטופ: יש בה מגוון דרכי התניידות, לרבות חשמלית (בעיני רבים האופציה המומלצת), מטרו, אוטובוסים, מוניות ואף סירות שירות.
אי אפשר לדבר על תחבורה בהולנד ולא להתייחס לאופניים, אחד הסמלים הבלתי מעורערים של המדינה. הולנד עצמה כוללת תשתית מצוינת עבור רוכבי האופניים, עם מגוון רחב של מסלולים מפתים. ברור שאנחנו לא מצפים שתעשו את "שביל הולנד" באמצעות אופניים, אבל השכרה למשך מספר שעות בתוך הערים או באטרקציות תיירותיות (פארקים לדוגמא) יכולה להוסיף לכם יופי של אטרקציה לטיול. בחלק מערי הולנד תמצאו תעלות וסכרים, שמהווים חלק בלתי נפרד מהנוף במדינה. גם כאן זו יכולה להיות המלצה מועילה לעלות על כלי שייט במהלך טיול בהולנד, בין אם כפתרון התניידות ובין אם כצורך תיירותי.
השכרת רכב מומלצת כאשר עוברים בין מספר ערים, כפרים ואזורים ברחבי המדינה. הרכב יכול לקצר זמנים ולאפשר לכם להגיע למקומות שאתם חפצים בהם בזמן המתאים לכם ביותר (באזורים הכפריים של הולנד התחבורה הציבורית מן הסתם מפותחת הרבה פחות מאשר בערים הגדולות). כדי לדעת אם ולמשך כמה זמן לשכור רכב, כדאי קודם כל להרכיב מסלול של טיול. טיול המתמקד בערים הגדולות בלבד פחות מצריך רכב, בעיקר אם אתם מתכוונים להתמקד באמסטרדם – עיר שהיא הכל חוץ מידידותית עבור רכבים שכורים.
אינטרנט ותקשורת טלפון
עם כל הרצון שיכול להיות לכם "להתנתק" במהלך טיול בהולנד, בפועל זה לא ממש קורה בדרך כלל. הרבה ישראלים רוצים (או חייבים..) להיות בקשר עם מישהו מהארץ, להתעדכן במזג האוויר דרך האינטרנט, לברר דרכי הגעה לאטרקציות וכן הלאה.
בערים הגדולות של הולנד, ובעיקר אמסטרדם, הרבה מאד ממקומות הבילוי והאוכל מציעים אינטרנט אלחוטי ללא תשלום. מי שרוצה להיות מחובר תמיד יכול לרכוש מהארץ חבילה סלולרית המאפשרת שיחות בחו"ל (ליעדים מקומיים או לישראל), יחד עם גלישה בהיקף מסוים באינטרנט. אופציה אחרת היא כרטיס SIM בינלאומי שנרכוש בישראל או כרטיסי SIM מקומי הולנדי. המחיר של כרטיס כזה, שיכול להספיק לכל הטיול, עומד על כ-15-25 יורו.
בדקו את הSIM של 019 – יש להם שירות מעניין ולא יקר + הנחה לגולשי האתר!
כל הפרטים כאן…
טיפים כלליים נוספים להולנד
- קיימת אופציה לתיירים שאינם מהאיחוד האירופאי לקבל החזר מע"מ על רכישות שסכומן בגובה של 50 יורו ומעלה. פרטים נוספים על החזר מע"מ כאן
- המרת כספים – מומלץ להגיע מהארץ עם מטבע אירו ולחסוך ההתעסקות בשערי המרה. אם לא הגעתם עם אירו, חשוב לבחון את שערי ההמרה, כך שמומלץ לעבור בין מספר עמדות Change לפני שבוחרים (גם בבנקים, בסוכנויות תיירות ובמוקדים אחרים ניתן להמיר כספים).
- כרטיס אשראי – אתם לא אמורים להיתקל בבעיות לשלם בכרטיס אשראי באזורים המתוירים של הולנד, אם כי לפעמים יש מינימום ברכישה. כרטיסי דיינרס פחות מתקבלים באירופה בכלל ובהולנד בפרט. חובה לדעת את מספר הקוד הסודי של הכרטיס (Pin Code).
- טיפים לנותני שירות – עם כל ההרגל שלכם להוסיף טיפ לכל ארוחה מהארץ, שימו לב שבהולנד נהוג להכניס אותו כבר למחיר הארוחה.
5 תגובות
אשמח אם תעזרו לי לתכנן טיול בהולנד ובלגיה.
אנחנו שלוש זוגות, נוחתים במוצאי שבת באמסטרדם – חזרה במוצאי שבת הבא
מעוניין לשלב גם בלגיה בטיול
אשמח אם תעזור לבנות מסלול
(אני מתכוון לשכור רכב)
היי,
אני רוצה לקנות כרטיס רכבת משדה התעופה של אמסטרדם (schiphol) לאוטרכט.
כל כרטיס שאני מחפשת הוא על פי שעת עליה לרכבת ולא מצוין האם הכרטיס תקף רק לשעת העליה או לכל היום (במידה ואפספס את הרכבת וארצה לעלות לרכבת הבאה).
תוכל להאיר את עיניי בעניין? תודה מראש!
אין צורך לקנות מראש. מגיעים לתחנת הרכבת וקונים שם כרטיס לאותו יום ושעה סמוכה להגעה שלך, בדיוק כמו בארץ.
מדובר בנסיעה קצרה כך שגם אם לא יהיו מקומות ישיבה זה לא נורא כלל.
אנחנו שני זוגות, כל זוג מגיע עם 2 ילדים וטווחי הגילאים הם שנה וחצי עד 5.
אנחנו מעוניינים לטוס להולנד ל-8 ימים בסוף אוגוסט.
האם כדאי לקחת כפר נופש או לקחת דירה\צימר בחווה ולעשות טיולי כוכב?
חשוב לציין כי אנו מאוד רוצים לטייל באטרקציות המרכזיות בהולנד .
היי אהוד,
אפשר לצאת לטיולי כוכב משניהם מאחר ומדובר רק בסוג הלינה.
מה שכן, יהיה לכם יותר קל למצוא כפרי נופש עם 2 יחידות מגורים מאשר חווה.
מה עוד שאנחנו חושבים שילדים יהנו יותר בכפר נופש. יש כפרי נושא עם פארק מים ופעילויות לילדים.
תוכל למצוא מידע נוסף אודות סוגי הלינה והמלצות כאן.